24September2020

Agenda Daily

Mengintai nasib mereka yang tinggakan 'jemaah'...

Orang tua-tua dulu pesan... jangan 'putus jemaah', tengoklah apa jadi dengan ADUN Tambun Tulang Datuk Ismail Kassim yang umum keluar UMNO tapi tidak diterima mana-mana parti dalam Pakatan Harapan.

Manakala tiga lagi MP UMNO yang keluar parti, iaitu MP Bagan Serai Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, MP

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Pembangkang Johor sokong runding semula harga air Singapura

Pembangkang Johor memberikan sokongan kepada kerajaan negeri untuk terus mendesak kerajaan Pusat supaya merundingkan semula harga 3 sen setiap 1,000 gelen air yang dijual kepada Singapura.

Ketua Pembangkang Johor, Datuk Ir. Hasni Mohammad berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Pemantau buat laporan polis terhadap Mahathir dan Shukri Abdull

Dua laporan polis terhadap Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Mohd Shukri Abdull, dibuat Jumaat malam oleh NGO Pemantau Malaysia Baru.

Laporan itu dibuat secara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Perkasa sekolah tahfiz... bukannya tutup - Asyraf Wajdi

Pemuda UMNO kesal dengan gesaan untuk Kerajaan Pakatan Harapan (PH) menutup sekolah-sekolah tahfiz yang kononnya tidak memberi harapan kepada masa depan generasi baru Islam.

Ketuanya Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki berkata kenyataan demikian tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Najib saman Tommy, Shukri dan Amar Singh - Reuters

Tiga individu tertinggi dalam kerajaan termasuk Peguam Negara, Tommy Thomas, di saman atas dakwaan bersikap prejudis kepada bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semasa siasatan berkaitan syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 436  tetamu dalam talian