20Januari2021

Agenda Daily

PRK Pengkalan Kubor: Penamaan calon 13 Sept, mengundi 25 Sept

Penamaan calon Pilihanraya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor di Tumpat,Kelantan akan diadakan pada 13 September ini manakala hari pengundian 25 September.

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Yusof mengumumkan demikian di Ibu Pejabat SPR di Putrajaya pagi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

Meriah di Pengkalan Kubor: Homestay harga RM400 - RM700 sehari

Jika tengok rekod pertandingan, DUN Pengkalan Kubor bukanlah DUN yang panas sangat, rata-rata maklum ini kubu kuat BN, tapi kerana suasana politik antara Pakatan Rakyat di Selangor kini tempiasnya sampai ke Pengkalan Kubor.

Ramai pemerhati politik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH

Pengkalan Kubor: BN sedia hadapi PKR atau PAS

BN sudah bersiap sedia untuk menghadapi sesiapa sahaja yang diketengahkan sebagai calon oleh pakatan pembangkang pada pilihanraya kecil DUN Pengkalan Kubor yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH

Pengkalan Kubor: Apapun PAS 'memekak', PKR dah ada calon-calonnya

Di sebalik hasrat PAS hendak ambik balik DUN Pengkalan Kubor yang merupakan kerusi PKR, parti Datuk Seri Anwar Ibrahim itu jalan terus dengan rancangan mereka.

Walaupun yang bercakap nak ambik balik kerusi tersebut adalah Timbalan Menteri Besar

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Langkah PAS: Tak mahu MB Selangor, tapi nak DUN Pengkalan Kubor

Langkah PAS ini terbuka untuk penafsiran masing-masing. Ada yang kata ini bukti 'jiwa kecik' PAS dan ada juga yang tafsir ia menunjukkan semangat setiakawan PAS dalam pakatan pembangkang.

Mereka sanggup 'ikut saja' di Selangor dengan tidak menuntut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 864  tetamu dalam talian