09Julai2020

Agenda Daily

mas-keluarha-hisham

Peguam waris MH370 arah MAS henti komunikasi

Malaysia Airlines (MAS) pada Isnin menjelaskan mereka tidak "meninggalkan" keluarga kru penerbangan MH370 yang mendapatkan bantuan perundangan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-ombaklautanhindi

MH370: Kapal China akan buat pemetaan dasar laut

Pihak berkuasa yang terlibat dalam usaha seterusnya untuk mencari pesawat Malaysia yang hilang bersetuju agar kapal ukur China "Zhu Kezhen" akan melakukan kerja ukur batimatri di Selatan Lautan Hindi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-bluefin513selam

MH370: Sistem komunikasi Bluefin-21 rosak

Operasi mencari pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 ditangguhkan hari ini selepas kenderaan bawah air autonomi (AUV) Bluefin-2 mengalami masalah pada sistem komunikasinya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-pray4mh370513

Aset syarikat Malaysia bantu cari MH370

Beberapa syarikat tempatan, termasuk Petronas, menawarkan aset bagi membantu operasi di laut dalam fasa berikutnya untuk mencari pesawat milik Malaysia Airlines Penerbangan MH370, kata Timbalan Menteri Pertahanan Datuk Abdul Rahim Bakri.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-najibumum513

PM menulis mengenai MH370 di Wall Street Journal

Dunia... terutamanya industri penerbangan perlu belajar daripada insiden kehilangan pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 432  tetamu dalam talian