04Julai2020

Agenda Daily

mh-hisham-augus513

MH370: RM27 juta dah habis... kos akan terus meningkat

Kerajaan sehingga kini telah membelanjakan sekitar RM27.6 juta bagi membiayai kos carian pesawat MAS MH370 yang hilang sejak Mac lalu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-sar2april

MH370: Carian kekal di Koridor Selatan - Hishammuddin

Kawasan pencarian pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang akan diperluas, tetapi kekal di Koridor Selatan, dengan menggunakan apa jua kepakaran yang ada, kata Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

"Kalau tidak jumpa kotak hitam, kita kena cari lokasi baharu dan guna

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-jumpa

MH370: DCA keluarkan data mentah Inmarsat

Jabatan Penerbangan Awam (DCA) Selasa mengeluarkan data satelit belum diproses Inmarsat setebal 45 muka surat yang diguna untuk mengesan pola penerbangan pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang.

Dalam kenyataannya, DCA berkata log data

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-lautanhindix

MH370: Cari di tempat lain - Saintis New Zealand

Seorang pakar berpendapat usaha mencari pesawat Malaysia Airlines Penerbangan MH370 yang hilang pada 8 Mac lalu, kini tidaklah serumit dahulu ketika pencarian dilakukan di kawasan salah.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-dday

MH370: Pesawat belum jumpa...dua filem dah siap

Dua filem diilhamkan dari kehilangan pesawat MH370 kini berada di Festival Filem Cannes, hanya dua bulan selepas pesawat itu hilang bersama 239 penumpang dan anak kapal.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 467  tetamu dalam talian