26Februari2021

Agenda Daily

mas-kedudukanbaru513

Ada ketika MH370 terbang serendah 3,657 meter

Satu maklumat terbaharu yang diperoleh pihak berkuasa memberikan gambaran mengenai apa yang berlaku ke atas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) yang hilang sejak 8 Mac lalu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mas-ajklia

"Saya berdiri sebagai ayah, abang, anak kepada keluarga penumpang MH370" - Ahmad Jauhari

Tiada kata-kata dapat mengambarkan perasaan Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines (MAS), Ahmad Jauhari Yahya yang terpaksa mengakui bahawa pesawat MH370 milik syarikat yang diketuainya hilang di selatan Lautan Hindi.

Semalam, ramai wartawan lihat bagaimana beliau menangis sambil berdiri ketika

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mh-pmparlimen

PM bentang usul tergempar MH370 di Dewan Rakyat

Selama manapun kerajaan akan cari kotak hitam pesawat MH370 itu janji Malaysia supaya dapat menjawab misteri di sebalik kehilangan pesawat itu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mh-gambarpenumpang

Proses tuntut insurans penumpang MH370 disegerakan - AIA

Syarikat insurans AIA Berhad memberi jaminan akan memastikan kelancaran proses tuntutan insurans untuk waris penumpang pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang di selatan Lautan Hindi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-jumpa

Cara kuno kesan isyarat ping MH370

Satelit Britain, Inmarsat menggunakan teknik fenomena gelombang yang ditemui pada kurun ke-19 untuk menganalisis tujuh isyarat 'ping' yang dicerap satelit itu daripada pesawat MH370 untuk memastikan titik destinasi terakhirnya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 283  tetamu dalam talian