26Februari2021

Agenda Daily

suhaizan-kayat

MH370: Pengumuman PM merungkai persoalan - Pemuda PAS

Bagi pihak Pemuda PAS Malaysia saya mengucapkan takziah dan merasa sedih ke atas semua keluarga mangsa penumpang pesawat MH370.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SUHAIZAN KAIAT
mas-masxxc

Pertimbang Suruhanjaya Diraja siasat tragedi MH370

Kerajaan akan menimbang cadangan penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) dan Jawatankuasa Terpilih Parlimen berhubung tragedi pesawat MAS MH370, kata Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
tss-sokong-usul-takziah-mh370

MH370: Dewan Rakyat lulus usul ucapan takziah sebulat suara

Dewan Rakyat pada Selasa sebulat suara bersetuju menerima usul ucapan takziah kepada keluarga mangsa tragedi MH370 yang dicadangkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak,  selepas dibahaskan oleh beberapa Ahli Parlimen yang mewakili parti masing-masing.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mh-hishampcv

MH370: Cabaran kini soal teknikal dan logistik - Hishamuddin

Berikut kenyataan Menteri Pertahahan dan Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein pada sidang media mengenai pencarian pesawat MH370 Malaysia Airlines (MAS) yang  hilang, di Pusat Dagangan Dunia Putra, hari ini:

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
mh-benderajohor

MH370: Johor, Perak kibar bendera separuh tiang

Johor dan Perak menjadi negeri awal mengarahkan bendera dikibarkan separuh tiang atas arahan pemerintah Diraja masing-masing.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 354  tetamu dalam talian