17Januari2021

Agenda Daily

mh-orion

MH370: Kisah dari dalam P3 Orion

Saya tersedar daripada tidur selepas terdengar bunyi hentakan but Komander P3 Orion, Leftenan Erica Ross yang melompat turun dari katil boleh lipat yang terletak betul-betul di atas kepala saya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAIFUL HAIZAN HASAM
mas-kapal-carixx

Carian MH370 di lokasi baru

KEMASKINI Ketika sana sini ada macam-macam spekulasi,tuduh itu tuduh ini...bayangkan suasana di belakang tabir sekarang pakar-pakar penerbangan seluruh dunia yang terlibat dalam operasi mencari MH370.

Mereka  sedang memerah otak membuat analisa dan perkiraan dimana lokasi sebenar pesawat itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mh-hishampcobjek513

MH370: 122 objek berpotensi serpihan pesawat dikesan satelit

GAMBAR DI DALAM Gambar satelit Airbus Defence and Space bertarikh 23 Mac lalu yang diteliti Agensi Remote Sensing Malaysia menemui 122 objek berpotensi serpihan pesawat di selatan Lautan Hindi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mas-pcmh370xx

MH370: Hari-hari berdepan dengan sidang akhbar...yang tanpa jawapan

Unprecedented...cuba bilang, memang banyak kali Datuk Seri Hishamuddin Hussein mengunakan perkataan Bahasa Inggeris itu dalam sidang akhbar harian beliau mengenai MH370.

Kalau diterjemahkan dalam bahasa kita unprecedented bermaksud sesuatu kejadian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL
tony3-513

MH370: Juruterbang Air Asia digantung tugas

Seorang pegawai kanan Air Asia X telah digantung tugas selepas menghantar satu mesej awam di Facebook yang menafikan pesawat MH370 telah terhempas dan menunjukkan bahawa kerajaan telah menyembunyikan maklumat mengenai pesawat itu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 455  tetamu dalam talian