28Februari2021

Agenda Daily

mh-dutachinapc

MH370: Penjelasan Duta China yang buat 'batu api' gigit jari

Penjelasan terbuka Duta Besar China ke Malaysia, Huang Huikang yang memanggil sidang media di kedutaannya di Kuala Lumpur menutup mulut banyak pihak yang cuba hendak beri tekanan kepada kerajaan dalam usaha pencarian MH370 yang hilang masuk hari ke 26.

Misteri kehilangan MH370 bukan hanya soal pesawat, tetapi juga ada yang hendak ambil kesempatan untuk renggangkan hubungan diplomatik antara Malaysia dan China yang masuk tahun ke 40 sejak 1974.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mas-bangixx

Perjumpaan dengan anggota keluarga penumpang China berjalan lancar - Azharuddin

Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA) Datuk Azharuddin Abdul Rahman menyifatkan perjumpaannya dengan 29 anggota keluarga penumpang warga China pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 Rabu sebagai sesuatu yang baik.

Azharuddin berkata semasa perjumpaan tertutup dua jam itu, beliau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mas-tony-tyler

MH370: Malaysia sedang hadapi keadaan yang ekstrem - AITA

Kerajaan Malaysia bekerja keras untuk menangani isu kehilangan pesawat MH370, sama ada mententeramkan ahli keluarga penumpang atau memberikan maklumat tepat kepada orang ramai, kata Persatuan Pengangkutan Udara Antarabangsa (IATA).

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mas-orangxxx513

MH370: Semua penumpang OK...siasatan kini bertumpu pada juruterbang,pembantu juruterbang dan kru

Banyak sangat spekulasi yang berlegar mengenai punca misteri MH370.Yang paling popular kononnya semua orang atas pesawat itu tidak sedar diri dan ia terbang secara auto-pilot ke Selatan Lautan Hindi setelah melencong dari Laut China Selatan.

Namun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-hms-tireless

Campakkan apa saja untuk cari MH370...

Hari ke 26. Kuasa-kuasa besar yang memiliki teknologi dan aset tercanggih di dunia seperti Amerika Syarikat, British, China, Jepun, Australia  nampaknya terus 'mencampakkan' apa yang ada untuk menyelesaikan misteri kehilangan MH370.

Ia bukan soal

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 305  tetamu dalam talian