16Januari2021

Agenda Daily

mh-jagjit

MH370: Al kisah... Jagjit Singh

Bagi wartawan tempatan, kelibat lelaki punjabi yang berserban bernama Jagjit Singh Sarjit Singh bukan sesuatu yang asing lagi. Penolong Pegawai Penerangan Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia ini cukup popular apabila ada Pilihanraya Kecil kerana biasanya beliau bertugas di Pusat Media jabatan tersebut.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-augus

MH370: Debaran memuncak...ibarat dekat tapi masih jauh

Kalau ini sebuah drama...ia memang sudah masuk babak yang sangat mendebarkan.Ini berikutan dua bunyi macam dipancarkan oleh sebuah kotak hitam yang dikesan oleh kapal Australia Ocean Shield pada hujung minggu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mas-pc7macxx

CEO MAS tak akan letak jawatan kerana misteri MH370

Misteri kehilangan MH370 adalah suatu insiden yang diluar dugaan sesiapa.Ia bukan atas kecuaian pengurusan MAS.Kemalangan udara boleh berlaku dimana saja.Namun  rekod penerbangan MAS selama ini diakui cukup cemerlang.

Jadi apa perlunya timbul desakan agar Ketua Pegawai Eksekutif MAS Ahmad Jauhari

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-caribawahair

Misi diperhebat, 14 pesawat, 14 kapal kesan MH370

Misi menjejaki pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 di selatan Lautan Hindi pada Selasa diperhebat dengan 28 aset dikerah susulan petunjuk baharu yang dikesan semalam.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PM Singapura menyatakan simpati berhubung tragedi MH370

Perdana Menteri Singapura Lee Hsien Loong, yang berada di Putrajaya sejak Ahad untuk menghadiri Pemukiman Pemimpin Malaysia-Singapura kelima, menyatakan simpati berhubung kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370.

Lee berkata negara berjiran itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 317  tetamu dalam talian