01Disember2020

Agenda Daily

mh-orion

MH370: Bukan isyarat kotak hitam...

KEMASKINI Pusat Penyelarasan Bersama Agensi (JACC) mengesahkan isyarat dikesan pesawat Australia AP-3C Orion pada Khamis di kawasan pencarian di Lautan Hindi tidak ada kaitan dengan alat pengesan isyarat pesawat di bawah permukaan air.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mas-bendera1xx

Perbandingan kos SAR MH370 tidak adil

Sudah mula kedengaran desas-desus mengenai jumlah kos yang telah dibelanjakan dalam misi mencari dan menyelamat (SAR) pesawat MH370 kerana selepas satu bulan lamanya masih belum ada bukti fizikal yang mampu menjerumus bahawa penerbangan tersebut sememangnya berakhir di Lautan Hindi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AZMI HASSAN
pelancong-china2xccx

Kemasukan Pelancong China Ke Malaysia terjejas insiden MH370 - Nazri

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata kemasukan pelancong China ke Malaysia terjejas ekoran kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370.

Beliau berkata setakat ini kebanyakan pelancong China telah membatalkan lawatan mereka ke Malaysia, malah tiada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-airforce

Wira tak didendang... misi SAR MH370

Kumpulan juruteknik dan anggota kru di pangkalan udara ini, dekat Perth bekerja sepanjang malam untuk menyelenggara dan menyiapkan pesawat-pesawat bagi meneruskan operasi mencari sebuah pesawat Penerbangan Malaysia MH370 di selatan Lautan Hindi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-dday

MH370: MAS rangka pelan 'D-day'

MAS sedang merangka pelan 'D-day' tertakluk kepada kelulusan kerajaan Malaysia dan China untuk membawa keluarga penumpang pesawat MH370 ke Perth, Australia apabila pesawat yang hilang dan sedang dikesan di Lautan Hindi itu ditemui.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 584  tetamu dalam talian