01Disember2020

Agenda Daily

blackbox

MH370: Bateri kotak hitam sudah habis...

Semua isyarat bawah permukaan laut yang dikesan dalam pencarian pesawat MH370 minggu lalu telah hilang sepenuhnya menandakan kotak hitam cari telah kehabisan bateri.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
shabery3

MH370: Tiada panggilan dibuat oleh Kapten Fariq

Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata siasatannya menunjukkan tidak ada panggilan dibuat pembantu juruterbang pesawat MAS Penerbangan MH370 pada 8 Mac.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-manggis

MH370: KPN jawab isu kargo manggis dari Muar

Polis sehingga kini telah merekodkan lebih 205 keterangan daripada pelbagai pihak termasuk anggota keluarga penumpang dan anak kapal Malaysia Airlines MH370 bagi membantu siasatan berhubung kehilangan pesawat berkenaan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
tudm6-300

MH370: Dakwaan CNN tidak benar - PTU

Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) hari ini menafikan laporan CNN yang mengatakan pasukan itu menghantar jet untuk mencari pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang hilang.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-hishampcv

MH370: Sekarang tempoh 'tenang sebelum ribut' - Hishammuddin

Pengesahan lima isyarat yang dikesan di Lautan Hindi mengambil masa sebelum boleh diumumkan, kata Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 499  tetamu dalam talian