01Disember2020

Agenda Daily

mas-minyakxx

MH370: Analisis awal sahkan tompokan minyak bukan daripada pesawat

Tompokan minyak dikesan Ahad lepas oleh kapal pertahanan Australia Ocean Shield di selatan Lautan Hindi, kawasan pencarian pesawat Malaysia yang hilang, BUKAN minyak pesawat atau cecair hidraulik.

Ketua Pusat Penyelarasan Bersama Agensi (JACC), Ketua Marsyal Udara (B) Angus Houston, yang menyelia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-hishampcobjek513

MH370: Lebih banyak negara mahu bantu cari pesawat

Lebih banyak negara telah menyuarakan hasrat dan kesediaan membantu dalam misi mencari pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang, yang masuk hari ke-39, Rabu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mas-bluefin1xx

Tiada objek berkaitan ditemui dalam misi sulung Bluefin-21 -JACC

KEMASKINI Tiada objek berkaitan dengan kepentingan pencarian ditemui daripada data yang dikumpul oleh kenderaan dalam air autonomi (AUV) Bluefin-21, kelmarin, untuk membantu mengesan pesawat Malaysia Airlines Penerbangan MH370 yang hilang.

Pusat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mh-najib-anwar513

MH370: Najib bidas Anwar, perbodohkan rakyat...

“Maka kalau ada yang mendakwa konon kalau diberi kuasa kepada dia, dalam satu saat dia boleh cari pesawat MH370 tersebut, memanglah tidak masuk akal sama sekali, malah boleh dikatakan memeperbodohkan pertimbangan akal budi rakyat Malaysia keseluruhannya,”

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
mas-abbot-perthxx

MH370: Kawasan pencarian 1 kilometer persegi

Kawasan pencarian boleh dikecilkan kepada satu kilometer persegi sekiranya operasi pencarian berjalan lancar, kata Perdana Menteri Australia Tony Abbott dalam temubual eksklusif bersama stesen televisyen China, CCTV.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 457  tetamu dalam talian