22Oktober2020

Agenda Daily

mas-map44xx

Kelewatan empat jam aktif sistem menyelamat MH370 akan ditentu panel bebas

Panel Penyiasat Bebas Antarabangsa akan menentukan punca sebenar kelewatan selama empat jam untuk mengaktifkan sistem menyelamat Penerbangan MH370 milik Malaysia Airlines (MAS) selepas pesawat itu hilang dari radar pada 1.21 pagi 8 March lepas.

Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mh-hisham-augus513

MH370: Siapa nak bertanggungjawab...

Sejak pesawat Penerbangan Malaysia MH370 hilang... pencariannya sudah menjangkau separuh dunia, 26 negara secara rasmi terlibat, dan kalau hendak hitung semua kos, mungkin sudah cecah RM1bilion.

Malaysia bernasib baik sebab negara-negara yang sertai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
mh-krewbergambar

Pengalaman juruterbang TUDM mencari MH370 di Lautan Hindi

Cuaca buruk tiba-tiba diikuti taufan kencang adalah antara cabaran getir dan cukup menyukarkan dialami kru pesawat C-130 Hercules TUDM dalam misi pencarian pesawat MAS MH370 di Lautan Hindi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mas-board4x

Kementerian Pengangkutan keluarkan laporan awal MH370

Laporan awal MH370, yang turut mengandungi rakaman audio perbualan antara kokpit dan Pusat Kawalan Trafik Udara Kuala Lumpur serta senarai kargo, dikeluarkan hari ini oleh Kementerian Pengangkutan.

Laporan itu turut memuatkan peta laluan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
datokoksoochan

MH370: Kok Soo Chon ketuai pasukan penyiasat antarabangsa

Bekas Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA), Datuk Kok Soo Chon (gambar) akan mengetuai Pasukan Penyiasat Antarabangsa yang ditubuhkan bagi menyiasat kejadian kehilangan pesawat MH370.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 369  tetamu dalam talian