16Januari2021

Agenda Daily

Polis siasat laporan MH370 di Selatan Filipina

Sungguhpun tak logik apabila baca report polis yang dibuat... tapi menjadi tugas pasukan keselamatan untuk menyiasat kesahihan dakwaan kononnya bangkai pesawat MH370 dilihat di kawasan terpencil di Selatan Filipina.

Ini selepas polis Sabah menerima laporan yang mendakwa sebuah bangkai pesawat yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bateri litium punca MH370 terhempas?

Teori terbaharu berhubung kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 pada Mac tahun lalu mendakwa, pesawat itu membawa bateri litium-ion di dalam kargonya yang dipercayai terbakar sehingga asap memenuhi ruang kapal terbang tersebut dengan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pusat sokongan keluarga mangsa MH370 di Beijing ditutup

Pusat sokongan keluarga mangsa MH370  di Shunyi, pinggir Beijing akan ditutup bermula Selasa dan seterusnya, selepas beroperasi selama hampir genap satu tahun.

Pusat yang dikendalikan oleh pegawai-pegawai dari kerajaan Malaysia dan China serta

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Go Phoenix tarik diri misi cari MH370

Satu dari dua kapal yang terlibat dalam operasi pencarian melibatkan misteri kehilangan pesawat MH370 akan menarik diri tidak lama lagi.

Pihak berkuasa Australia berkata, Go Phoenix, yang mempunyai kelengkapan carian dasar laut paling dalam di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Muzakarah putuskan mangsa MH370 meninggal dunia

Semua 239 penumpang dan kru penerbangan pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 yang terbabit nahas pada 8 Mac tahun lalu dianggap sudah meninggal dunia selaras pengisytiharaan dibuat kerajaan pada 29 Januari lalu.

Perkara itu diputuskan Muzakarah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 286  tetamu dalam talian