25September2020

Agenda Daily

Zahid Hamidi tanding Presiden UMNO...Tengku Razaleigh masih timbang

KEMASKINI : Datuk Seri Dr Zahid Hamidi setakat ini tidak membuat sebarang kenyataan namun beliau sudah pun menghantar surat pencalonan bagi jawatan Presiden UMNO.
 
Hal ini dimaklumkan oleh Setiaausaha Akhbarnya, Mejar Jeneral Datuk Fadzlette Othman Merican.
 
Katanya borang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) ganti GST bermula 1 September ini

Tandatanya bila Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) yang akan  menggantikan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) mula dilaksanakan oleh kerajaan Pakatan Harapan terjawab menerusi pengumuman dibuat oleh Tun Dr Mahathir Mohamad

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tunggu minggu depan pengumuman bentuk BR1M kerajaan Pakatan Harapan…

Apa agaknya nama baru yang hendak diberi oleh kerajaan Pakatan Rakyat pada Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M),program bantuan popular untuk rakyat berpendapatan rendah yang dilaksanakan oleh bekas kerajaan BN dulu.
 
Pakatan Rakyat yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Pencarian MH370 berakhir….

Syarikat penerokaan dasar laut dari Amerika Syarikat, Ocean Infinity pada Selasa mengesahkan  bahawa misi pencarian bangkai pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang telah berakhir.
 
Ocean Infinity dalam satu kenyataan berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Ismail Kassim kendurkan ketegangan dengan Istana Perlis...

Ada cahaya di hujung terowong... kini penyelesaian baru dikemukakan selepas calon Menteri Besar Perlis Datuk Ismail Kassim merafak sembah kepada Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail untuk melantik calon lain selain dirinya dan ADUN

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 343  tetamu dalam talian