17Januari2021

Agenda Daily

Senarai kenyataan pemimpin DAP perlekeh Islam

Pengarah Pusat Kajian Politik Malaysia Universiti Utara Malaysia, Dr. Kamarul Zaman Yusoff dalam satu kenyataannya baru-baru ini menyenaraikan beberapa fakta yang mengambarkan DAP sebuah parti politik anti-Islam.

Beliau dalam kenyataan itu itu turut berhujah tentang kajian Institut Darul Ehsan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Mynewshub

Kajian INVOKE buktikan BN paling dipercayai rakyat

Kajian Invoke ini digunakan sebagai salah satu platform untuk mengutip data khususnya sikap dalam kalangan rakyat Malaysia terhadap politik.

Sebuah organisasi bernama INVOKE telah diwujudkan dengan tujuan bagi menghasilkan kajian bagi menjatuhkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD

Betulkan logik sebelum persoal dasar sekolah agama bantuan kerajaan

Kenyataan yang dibuat Naib Presiden Gerakan, Datuk Dr Dominic Lau Hoe Chai supaya kerajaan mengkaji semula dasar-dasar sekolah agama yang dibiayai oleh kerajaan (SABK) kerana kononnya SABK adalah ancaman sebenar perpaduan negara adalah kenyataan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SHAHRIL HAMDAN

Mengapa projek Forest City diserang media barat?

Projek Forest City yang merupakan sebahagian daripada Iskandar Malaysia, sebenarnya secara tidak disedari ramai sedang diserang oleh gergasi media ekonomi, Bloomberg.

2. Artikel Bloomberg yang digunakan oleh Tun Mahathir untuk menyerang Forest City

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mahathir dan strategi Big Lie Goebbels...

Pada tahun 1997 ketika negara mengalami kemelesetan ekonomi dan ketika itu Tun Mahathir Mohamad adalah Perdana Menteri, kenyataan paling terpenting yang disebut oleh  Mahathir untuk menyelesaikan kamelut yang mencengkam dirinya sebagai pemimpin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 731  tetamu dalam talian