14Ogos2020

Agenda Daily

tok-pa513

Tok Pa...'the undisputed leader' UMNO Kelantan


Faktor Datuk Seri Mustapa Mohamed atau Tok Pa sebagai 'undisputed leader' di Kelantan rata-rata diperkatakan bakal membawa perubahan besar pada peralihan kuasa pemerintahan 22 tahun kerajaan parti PAS pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke 13 tidak lama lagi.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH
anwar-video-baru

Hasan Ali akui para pemimpin PAS tak ghairah beritahu dah tengok ke belum video seks Anwar...sebabnya?

Sebagai bekas pemimpin PAS yang ada ketika beberapa isu besar melanda Pakatan Rakyat, sudah tentu Datuk Dr Hasan Ali layak menceritakan pengalamannya tatkala misal berdepan isu video seks yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam satu kesempatan minum petang di rumah beliau di Pinggir Taman Tun Dr Ismail petang Khamis, kami -sekumpulan blogger dan wartawan portal, sempat bertanyakan cerita beliau mengenai video seks dari pengalamannya bersama PAS.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
wahab1

Cerita orang lama…Datuk Wahab Majid, pengasas Bernama, bekas SUA Tun Ismail, Tun Hussein Onn

Ini kisah orang lama, Datuk Wahab Majid, 82, antara pengasas Agensi Berita Nasional (BERNAMA) dan antara individu paling awal dilantik sebagai Setiausaha Akhbar Menteri (SUA) ketika jawatan tersebut mula diperkenalkan oleh kerajaan pada tahun 1969.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
jamil-khirrumah513

Beli rumah lelong pada tahun 1994, Jamil Khir akui buat ‘renovation’ setiap hari…

[BAHAGIAN KEDUA] Sesuatu yang pelik tentang mentaliti pembangkang di Malaysia ini adalah, mereka gemar membuat dakwaan terpilih, contohnya dalam bab rumah, rumah menteri UMNO digambarkan besar dan mewah, tapi pemimpin mereka dengan rumah yang lebih mewah tidak pulak berbangkit…
 
Ambil saja kisah rumah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di Bukit Segambut, banglo itu dibeli dan diubahsuai semasa beliau bebas dari penjara tahun 2004 dengan harga RM7 juta, siap kolam renang dalam rumah.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
alt

Ini dia Ahli Parlimen yang terkenal sebagai 'orang dapur'

Di kalangan ahli parlimen, jika mereka duduk bersembang di lounge VIP atau kantin, macam-macam perkara dibualkan, dari topik politik hinggalah soal kerja, minat dan makan. Apabila berbicara tentang makanan atau masakan pula, nama Ahli Parlimen Kalabakan, Datuk Seri Panglima Haji Abdul Ghapur Haji

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 311  tetamu dalam talian