15Ogos2020

Agenda Daily

tajudddinrahmanxx

Apabila Tajudin Rahman berceloteh...

Datuk Tajudin Abd. Rahman memang terkenal dengan kelantangannya. Dia tidak kira dengan siapa dia bercakap. Kalau baginya ada yang tidak kena atau tidak betul, dia akan balun, tanpa berselindung, seperti kata orang Inggeris, `without fear or favour’.

Baru-baru ini, penulis berpeluang mendengar ucapan Ahli Parlimen Pasir Salak itu di majlis Jamuan Aidilfitri peringkat Zon Anak Sungai di Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Ranggam, Seberang Perak.Bagaimanapun, ucapannya dihadapan lebih 1,000 orang kampung itu agak lain daripada ucapan orang politik.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ARMA
aza513

Cukup dua kali...Azalina tidak mahu lagi jadi Ahli Parlimen 'free'

Jika beliau dipilih semula sebagai calon BN Parlimen Pengerang, Datuk Seri Azalina Othman Said kali ini berharap sangat dapat berjuang di tengah gelanggang, menghadapi kempen dan menyerahkan sepenuhnya nasib kepada pengundi-pengundi di sana.

"Saya mahu menang dalam pertandingan supaya menjadi kayu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
zahid-pau

Zahid Hamidi tolak kemungkinan balik jadi Menteri Besar Perak

Naib Presiden UMNO Dato Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menolak spekulasi bahawa beliau baka lbalik ke Perak bagi menggalas jawatan Menteri Besar yang baru selepas PRU ke13.

Dengan erti kata lain, beliau yang pada masa ini ahli parlimen Bagan Datoh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
sapawi-1xx

Sejenak bersama Datuk Sapawi...yang pegang rekod jadi Pembantu Menteri kepada tujuh Ketua Menteri Sabah

Apa yang menarik mengenai kawasan parlimen Sipitang ialah kedudukan geografinya yang unik,  Terletak di selatan negeri Sabah, ia bersempadan dengan Sarawak (Lawas) dan Indonesia (Kalimantan). Sipitang juga adalah laluan utama ke Brunei Darussalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
fadilah-1

Sarawak antara harapan dan cabaran kepada Barisan Nasional...

Terdapat beberapa analisa yang menjangkakan parti pembangkang dapat menambah bilangan kerusi Parlimen di negeri Sarawak dalam Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13) akan datang berdasarkan kemenangan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan perjumlahan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 388  tetamu dalam talian