14Ogos2020

Agenda Daily

wan-junaidi-tuanku-jaafar

Wan Junaidi bercakap pasal politik Sarawak

KEMASKINI : Kebelakangan ini kalangan pemimpin Pakatan Pembangkang dilihat rajin betul berulang alik ke Sabah dan Sarawak. Apabila pulang ke Semenanjung mereka jaja cerita kononnya ceramah di kedua-dua negeri itu mendapat sambutan, padahal realitinya hanya beberapa kerat sahaja yang hadir.

Misalnya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL
azli-2

Jangan pinggirkan golongan profesional muda Melayu

Hasil perjuangan UMNO terhadap pendidikan negara telah memberi kesan terhadap pencapaian anak-anak Melayu hingga melahirkan ramai golongan profesional.

Golongan yang ditakrifkan sebagai menengah dan cerdik pandai ini terutama dikalangan anak muda Melayu telah melata di bumi Malaysia malah ada yang berada di luar negara untuk mencari rezeki.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH
idrisjusoh3xx

Lama tak dengar cerita Datuk Seri Idris Jusoh...

Datuk Seri Idris Jusoh tenang menyambut kehadiran kami -sekumpulan wakil media baru- di tingkat lapan Menara Mara Jalan Tengku Abdul Rahman tengahari Selasa.

Pengerusi Mara itu mengadakan jamuan kecil bagi menghebahkan Tabung Warisan Mara, sesuatu yang ditekuninya bagi manfaat orang-orang Melayu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
razali_ibrahim

Razali tak risau...

Kebelakangan ini bermacam-macam strategi digunakan pembangkang untuk memperdayakan rakyat, termasuk membuat ramalan atau analisis kononnya boleh rampas kerusi Parlimen atau Dewan Undangan Negeri (DUN) di sana sini. Negeri Johor, yang menjadi kubu kuat UMNO tidak terkecuali, malah pembangkang sesama sendiri membuat ramalan boleh menang sembilan hingga 12 kerusi parlimen.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL
adnanyaakob513

Menteri Besar Pahang sembang pasal Lynas dan PRU13...

Menjelang PRU ke 13, antara cerita menarik pasal Pahang adalah berkisar projek Lynas di Gebeng yang dipolitikkan pembangkang sama ada ianya boleh menjejaskan peluang BN menawan semula kerusi dimenangi lawan pada pilihanraya umum lalu.

Kerusi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ROSLAN BIAN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 313  tetamu dalam talian