14Ogos2020

Agenda Daily

Abdul Gani jawab tohmahan Peguam Negara tidur

Tan Sri Abdul Gani Patail membidas dakwaan pihak tertentu yang menuduh bahawa beliau ‘tidur’ dan pejabat Peguam Negara tidak menjalankan tugas dengan baik serta melakukan pendakwaan terpilih.

“Saya kena berfikir bagaimana untuk saya bawa kes saya. We are not dare to win the case unless you dont

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh QURNISHA HAMKA
ehsan1xx

Ada cerita di sebalik nama Ahli Parlimen Kota Tinggi ini...

Bagi mereka yang rajin mengikuti perbahasan di Parlimen, gelagat celah mencelah di kalangan ahli parlimen atau menteri semasa soal jawab dan perbahasan adalah satu perkara biasa.

Baru-baru ini, Ahli Parlimen BN kawasan Kota Tinggi, Johor Datuk Noor

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
kj-interbiu1xx

50 minit bersama Khairy...

Suasana di tingkat 17 bangunan Kementerian Belia dan Sukan di Putrajaya agak ceria petang Isnin ketika team wartawan Agendadaily tiba untuk sesi temubual dengan Khairy Jamaluddin.

Kebetulan waktu itu sebilangan pemimpin Pemuda UMNO datang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
joa

Bermula dari setinggan jadi jutawan, dermawan dan kini Ahli Parlimen

Dia dilahirkan di kawasan setinggan dan bersama lima beradik yang lain terpaksa mandi di lombong selama enam tahun sebelum rumahnya ada paip air. Bapanya yang belajar setakat darjah enam bekerja sebagai buruh Telekom. Ibunya juga disebabkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
rohani-1

Rohani dan kisah dilema sebagai Menteri Pembangunan Wanita dan Keluarga

Pada 15 Mei 2013, apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak mengumumkan Datuk Rohani Abdul Karim sebagai Menteri Pembangunan Wanita dan Keluarga (KPWKM), perlantikan itu bukan sahaja mengejutkan rakyat Malaysia, tetapi juga si empunya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 314  tetamu dalam talian