14Ogos2020

Agenda Daily

Ali Rustam: Saya tidak ada apa-apa rancangan politik...

Lebih setahun telah berlalu sejak Tan Sri Mohd Ali Rustam gagal dalam cubaannya merebut salah satu dari tiga jawatan Naib Presiden UMNO.Ini setelah bekas Ketua Menteri Melaka ini hanya mendapat tujuh pencalonan bahagian sahaja. Paling mengejutkan apabila hanya satu daripada enam bahagian di negeri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

PTPTN bukan Ah Long...Shamsul akui tak mudah jadi Pengerusi

Pada 5 November lalu Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) umum nak senaraikan penghutang yang degil membayar balik pinjaman ke dalam Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS) dengan kerjasama Bank Negara mulai 1 Januari

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

Mengurus kemenangan BN dengan konsep "kasih akan melata bukan kasih yang bertompok"

WAWANCARA Kejayaan Barisan Nasional (BN) mempertahankan DUN Pengkalan Kubor Kelantan dengan majoriti besar baru-baru ini diputuskan akan menjadi 'kajian kes' oleh UMNO untuk menang dalam pilihanraya umum akan datang.

Itu penegasan Perdana Menteri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH

Sejenak dengan Ketua Puteri UMNO...jangan banding saya dengan Azalina

Pada 13 Oktober lalu genap setahun Mas Ermieyanti Samsudin, memegang jawatan Ketua Puteri UMNO Malaysia dan pada 19 November beliau menyambut hari lahirnya yang ke-38.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Masjid Tanah,Melaka mengakui, sepanjang menggalas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL

Menyurai kesesakan di Lembah Klang

Saban pagi isteri saya menghantar saya ke stesen kereta api. Di situ, saya bergegas mendapatkan minuman panas lalu mencari tempat duduk dalam kereta api. Sesudah mendapat tempat duduk, saya akan menikmati perjalanan sambil membaca.

Selama empat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh IDRIS JALA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 315  tetamu dalam talian