21Mac2019

guan-zainal

Apabila bos UMNO Pulau Pinang melihat Guan Eng ‘dari udara’

Tiga tahun memerintah Pulau Pinang, DAP bukan sahaja gagal menunaikan manifesto lampu Aladin pilihanraya umum Mac 2008 tetapi lebih sibuk berpolitik dari mentabir negeri itu dengan cekap.

Kesimpulan ini tidak memerlukan mikroskop ajaib.Cuma buka mata dan nilai sendiri.

Apa lagi buat anak watan Pulau Pinang seperti  Datuk Zainal Abidin Osman yang tahu serata ceruk negeri itu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL

Kena gugur Timbalan Menteri : Akhirnya Idris Haron ‘buka cerita’

Ketika beliau digugurkan daripada kabinet Datuk Seri Najib Tun Razak lebih setahun lalu, pelbagai andaian timbul. Antara desas desusnya beliau “orang Pak Lah”, atau orang “Ali Rustam” .Juga kononnya Perdana Menteri tidak suka padanya.Ada yang kata beliau merajuk dan bermacam-macam lagi.

Sejak itu beliau elak diri dari daripada bercakap mengenai pengguguran itu dengan media. Malah beliau mengaku ada merajuk sekejap.

“Bagi saya, rajuk ialah perkara yang sihat. Ia reaksi yang semulajadi kepada sesiapa apabila sesuatu yang tidak kita jangka, berlaku. Saya bukan hipokrit,” kata Datuk Idris Haron yang pernah menjadi Timbalan Menteri Pengajian Tinggi dalam tempoh yang sangat singkat.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

Video lucah hantui Shahanim,Naib Ketua Puteri UMNO Malaysia

Lumrah kehidupan, insan yang cantik, bijak dan berwawasan akan sentiasa menjadi perhatian, apatah lagi jika dia seorang pemimpin. Tetapi tidak semua semestinya positif kerana personaliti seperti ini tidak dapat lari daripada golongan PHD (perasaan hasad dengki). Ini biasa dalam dunia politik.

Orang mengenali Shahanim Mohd Yusof sebagai Naib Ketua Puteri UMNO Malaysia. Tetapi tidak ramai yang tahu bahawa beliau pernah bertugas dengan Maybank selama 14 tahun dan menerima anugerah “Best Financial Executive for Maybank Finance in Malaysia” pada 2001.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

Puncanya…Wan Azizah

Mustahil Ezam Mohd Noor dapat duduk bersembang lebih dua jam menceritakan satu per satu jalan cerita yang dilaluinya mengapa beliau meninggalkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan semua orang.

Paling tidak beliau dapat memberi sedikit sebanyak gambaranya di pentas ceramah dalam jangka waktu yang terhad dan sekali sekala menerusi kenyataan media.

Makanya ada yang ‘tak sampai’ dan sukar dihayati kalau dibandingkan dapat duduk mengadapnya untuk mendengar sendiri.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL DAN ROSLAN BIAN

Puteri UMNO kalau tak agresif…baik tutup kedai - Azalina

Lama tak dengar cerita Datuk Azalina Othman Said.Sejak digugurkan dari jawatan terakhirnya sebagai Menteri Pelancongan dua tahun lalu beliau nampak sepi dari arus perdana politik tanah air.

Ini lebih-lebih lagi beliau gagal mempertahankan jawatan Majlis Tertinggi UMNO dalam pemilihan lalu.

Azalina cuma miss satu anak tangga saja.Beliau mendapat tempat ke 26 dari 25 orang yang terpilih.

Jawatan dalam UMNO paling tinggi disandangnya sekarang ialah Ketua UMNO Bahagian Pengerang,Johor.

Juga beliau ialah ahli parlimen Pengerang,kerusi yang dimenanginya tanpa bertanding.

Azalina kini duduk di barisan backbencher di Parlimen,yakni Ahli Palimen BN yang tidak berjawatan dalam kerajaan.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 646  tetamu dalam talian