14Ogos2020

Agenda Daily

tony-kj

Tony Fernandes: Hubungan dengan Khairy cuma pasal pasukan bola My Team...dan dari situ masalah bermula

Bos Air Asia,Tan Sri Tony Fernandes kata beliau percaya pihak yang paling takutkan kerjasama MAS-Air Asia ialah Singapore Airline (SIA).

“Bila kita bersama, kita semakin kuat dan saya percaya Singapura (SIA) takutkannya. SIA bagus kerana kita lemah, Malaysia, Thailand, Indonesia semuanya mempunyai syarikat penerbangan yang lemah,”katanya dalam interbiu dengan Agendadaily.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
alt

Somalia: Ini cerita lengkap tragedi 2 September ...Noramfaizul tak sepatutnya pergi

Asalnya Agendadaily hanya menelefon untuk dapat komen Datuk Azeez Abdul Rahim mengenai misi bantuan kemanusian di Somalia baru-baru ini. Tapi Ketua Kelab Putera 1Malaysia ini, macam biasa, “Kau datang pejabat, aku tunggu, banyak cerita,”katanya. [ gambar oleh Minaq Jinggo - Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor sedang berbuka puasa dalam pesawat TUDM dalam perjalanan ke Somalia]

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
alt

Syed Hamid: dari pegawai bank,Menteri…dan kini Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat

Menentukan kebenaran atau kebersalahan individu ketika memikul tugas sebagai majistret, menilai kelayakan pemohon pinjaman sebagai pegawai bank, memenuhi harapan rakyat sebagai Ahli Parlimen dan menegakkan undang-undang sebagai Menteri telah menjadikan Tan Sri Syed Hamid Albar umpama “kuat ketam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
alt

Dalam politik tak boleh relaks...mesti bimbang selalu-Rafidah Aziz

Sepanjang pembabitannya lebih daripada 30 tahun dalam politik, Tan Sri Rafidah Aziz adalah antara tokoh yang paling disegani. Malah beliau pernah digelar “Wanita Besi”. Ini kerana apabila bekerja, beliau amat tegas dan tak suka main-main. Di segi luaran, beliau memang kelihatan garang, tetapi bagi yang mengenali Rafidah, beliau adalah personaliti yang peramah, mudah mesra dan sentiasa ceria.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
yusof1

Perjalanan hidup warna warni Tan Sri Yusof Nor…tak hairan kenapa FELDA terus kena attack

Pada usia 70 tahun, Tan Sri Dr Mohd Yusof Noor telah melalui perjalanan hidup yang penuh warna. Dari seorang guru agama, kariernya meningkat setapak demi setapak kepada guru besar, dekan dan kemudiannya sebagai Timbalan Naib Canselor.

Dari dunia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 793  tetamu dalam talian