16Januari2021

Agenda Daily

GLC Selangor 'lubuk jawatan' pemimpin Pakatan ?

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah secara terbuka menegah serta tidak berkenan Ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dilantik dengan ahli-ahli politik sahaja.

Baginda mahu pelantikan Ahli-ahli Lembaga Pengarah PKNS dibuat secara seimbang dengan melantik dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh UTUSAN

Saya ada banyak soalan untuk Mahathir - Puad

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi berkata beliau ada banyak perkara mahu diajukan kepada Tun Mahathir Mohamad, yang dilaporkan bersedia berdebat dengannya.

Sambil menyifatkan keputusan Dr Mahathir itu tepat, Ahmad Puad

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BH

Bekas KPN bersuara mengenai fitnah Sarawak Report terhadap PM

Sebagai bekas Ketua Polis Negara yang lalui macam-macam pengalaman sepanjang  karier dalam  polis…Tan Sri Musa Hassan sudah tentu dapat segera cium sesuatu itu betul atau tidak.
 
Juga sejak bersara bukan stail beliau untuk tampil

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh MAHIRAH ZAKARIA

Persidangan perwakilan UMNO tonjolkan isu rakyat

Kebanyakan isu ditonjolkan pada persidangan perwakilan UMNO bahagian yang sedang berlangsung ketika ini adalah isu yang dekat di hati rakyat, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Perkara yang dibangkitkan itu  telah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Harga minyak dunia jatuh...

Harga minyak jatuh dalam dagangan hari ini di tengah-tengah kebimbangan keputusan Presiden Amerika Syarikat Donald Trump untuk meninggalkan pakatan iklim global yag dilihat boleh mencetuskan lebih banyak aktiviti penggerudian minyak mentah di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh REUTERS
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 274  tetamu dalam talian