20Januari2021

Agenda Daily

Guan Eng makin tertekan selepas kantoi berbohong

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dilihat masih tidak jemu bertegang leher berhubung pelbagai kontroversi menyelubungi pembinaan terowong dasar laut di negeri itu.

Selepas gagal memutar belit fakta berhubung kewujudan agenda peribadi dalam projek mega itu, Guan Eng kini seolah cuba mengalih

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kos tunai haji kekal RM9,980 - Tabung Haji

Pelaksanaan Cukai Nilai Tambah (VAT) pada kadar lima peratus yang diperkenal Kerajaan Arab Saudi tidak memberi impak secara langsung kepada jemaah haji muassasah kali pertama.

Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji (TH)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Agenda Melayu terpinggir daripada perjuangan DAP

Suara dan agenda orang Melayu terus terpinggir daripada perjuangan DAP susulan keputusan pemilihan semula Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) parti itu semalam menyaksikan hanya dua pemimpin Melayu tersenarai.

Daripada enam pemimpin Melayu DAP yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Tiada asas tuduh hakim tak bebas

Sejak akhir-akhir ini timbul kembali dakwaan sistem kehakiman negara tidak bebas kerana beberapa keputusan mahkamah tertinggi negara yang tidak menyebelahi pihak tertentu. Ini termasuk keputusan Mahkamah Persekutuan pada 28 Julai lalu bahawa budi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Tan Sri Mohamed Apandi Ali

Bantuan banjir: Kerajaan P.Pinang hidup dalam penafian

Kerajaan Pulau Pinang pimpinan DAP disifatkan sebagai sebuah kerajaan yang sentiasa hidup dalam penafian apabila terus menerus membuat penafian berhubung bantuan banjir daripada kerajaan persekutuan.

Ketua Pembangkang Pulau Pinang Datuk Jahara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 594  tetamu dalam talian