20Januari2021

Agenda Daily

RM41.1 bilion dicarum dalam Simpanan Syariah kwsp

Sejumlah 41.07 peratus atau RM41.1 bilion daripada peruntukan Simpanan Syariah berjumlah RM100 bilion telah dicarum sejak ia dibuka pada 8 Ogos lalu, kata Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Ahli-ahli KWSP yang mahu menukar caruman kepada Simpanan Syariah digalakkan supaya berbuat demikian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Kes pelajar sokong kumpulan pengganas akan dibicarakan 26 Sept

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menetapkan lima hari bermula 26 September untuk perbicaraan kes seorang pelajar kolej di Kaherah, Mesir, yang didakwa memberi sokongan kepada kumpulan pengganas al-Qaeda (Jund Al Aqsa) dengan menjadi anggota kumpulan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Bernama

Guan Eng kemaruk selamatkan diri

Spekulasi yang barangkali benar atau sememangnya tidak tepat. Iaitu, adakah mungkin Lim Kit Siang pula menggantikan anaknya, Lim Guan Eng sekiranya benar seperti mana telahan Guan Eng sendiri bahawa dirinya ‘dalam perjalanan ke penjara’?

Sebelum

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KASTHURI JEEVENDRAN

Parti Muhyiddin akan pecah belahkan pembangkang

Parti baharu Pribumi Bersatu Malaysia tidak akan dapat membantu Pakatan Harapan (PH) menjatuhkan Barisan Nasional untuk menawan Putrajaya, sebaliknya ia bakal memecah belahkan pembangkang, kata penganalisis politik.

Prof Madya Andrew Aeria dari

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh FMT

Rakyat Turki percaya rampasan kuasa didalangi Amerika

Sungguhpun Amerika mengeluarkan kenyataan tegas menyokong kerajaan Turki yang dipilih rakyat, namun rata-rata penduduk Turki percaya negara kuasa besar itu adalah dalang sebenar rampasan kuasa tentera baru-baru ini.

Mereka percaya ketegasan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 625  tetamu dalam talian