15Januari2021

Agenda Daily

PM ucap tahniah kepada atlet negara di Sukan Komanwel

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan tahniah dan berterima kasih kepada semua atlet negara yang menyumbang pingat dan mewakili Malaysia pada Sukan Komanwel 2018 di Gold Coast, Australia.

"Kontinjen Malaysia tamatkan #GC2018 dengan 7 emas, mengatasi sasaran! Tahniah dan terima

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Peluang Chong Wei tambah kutipan emas negara

Peluang kontinjen negara untuk menambah kutipan pingat dalam acara badminton kini terletak di bahu dua wakil negara, Datuk Lee Chong Wei dan beregu wanita, Vivian Hoo-Chow Mei Kuan yang mara ke final acara individu di Sukan Komanwel 2018.

Dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tumpuan acara badminton... Malaysia lwn India

Harapan untuk menambah koleksi pingat emas terarah kepada acara badminton hari ini, apabila skuad negara berdepan India dalam acara berpasukan campuran di Sukan Komanwel 2018.

Skuad badminton negara, diketuai Datuk Lee Chong Wei, tidak menghadapi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Emas ketiga negara di Sukan Komanwel melalui acara terjun

Gandingan penerjun wanita negara, Pandelela Rinong dan Cheong Jun Hoong menghadiahkan pingat emas ketiga kontinjen negara apabila memenangi acara 10m platform seirama pada Sukan Komanwel 2018, Rabu.

Gandingan penerjun elit kebangsaan itu mengumpul

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Azroy tahan sakit untuk banggakan negara...

Malaysia berjaya meraih emas pertama di Sukan Komanwel 2018 di Gold Coast oleh Muhammad Azroy Hazal Wafie Izhar Ahmad menerusi acara angkat berat kategori 56 kilogram (kg) dengan jumlah angkatan 261kg.

Azroy yang menyambut ulang tahun kelahirannya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 436  tetamu dalam talian