17Januari2021

Agenda Daily

pil-poster513

Yang kalah, terimalah kekalahan - Dr Mahathir

Demokrasi sukar dilaksanakan dengan jayanya selagi pihak yang kalah dalam pilihanraya tidak menerima kemenangan pihak lawan, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
tpmsampai

Jentera BN Sarawak dalam keadaan siap siaga - Muhyiddin

KEMASKINI Jentera Barisan Nasional (BN) Sarawak sudah berada dalam keadaan siap siaga bagi menghadapi apa jua perubahan politik dan juga pilihan raya negeri, kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
teras

TERAS tak berganjak walau ada komponen BN tak suka

Parti Tenaga Rakyat Sarawak (Teras) tidak akan berganjak dan tetap meneruskan  perjuangan mereka walaupun terpaksa berdepan dengan kecaman oleh beberapa pemimpin komponen Barisan Nasional (BN) Sarawak.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
parlimen513

Empat angkat sumpah senator

Empat individu masing-masing dua dari MIC dan dia dari MCA mengangkat sumpah sebagai senator di hadapan Yang Dipertua Dewan Negara, Tan Sri Abu Zahar Ujang hari ini.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
hadi70

Presiden PAS pulang ke Malaysia selepas rawatan di Turki

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang pulang ke Malaysia petang Rabu selepas diberi kebenaran oleh doktor yang merawatnya di sebuah pusat perubatan di Turki.

Setiausaha Politik kepada Presiden PAS Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata walaupun kesihatan Abdul Hadi bertambah baik dan dibenarkan pulang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 588  tetamu dalam talian