28Februari2021

Agenda Daily

babikenatembak

Belum ada laporan JE merebak ke Perak

Setakat ini belum ada laporan berlakunya penularan virus Ensefalitis Jepun (JE) di Perak, kata Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan Perak Datuk Dr Mah Hang Soon.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
petronas100

Royalti: Mahkamah Persekutuan tolak rayuan Kelantan

Mahkamah Persekutuan Rabu memutuskan tiada keperluan untuk memanggil saksi-saksi dalam saman pelanggaran kontrak yang dibawa kerajaan negeri Kelantan terhadap Petroliam Nasional Berhad (Petronas) berhubung royalti minyak.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
lajimukin

DUN Klias kekal milik PKR - Mahkamah Persekutuan

Kerusi DUN Klias Sabah kekal milik PKR selepas Mahkamah Persekutuan menolak rayuan oleh calon Barisan Nasional (BN) Isnin Aliasnih.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
pengundi-cina

Daftar pengundi: Kaum Cina paling ramai, Bumiputera paling sikit

Kenyataan yang memilukan...Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim memberitahu Dewan Negara bahawa kaum Cina paling ramai mendaftar sebagai pengundi manakala  kaum Melayu dan bumiputera paling sedikit.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
liow1xx

Liow turun tugas rasmi pertama sebagai Menteri Pengangkutan

Pada Sabtu, Datuk Seri Liow Tiong Lai turun padang melakukan tugas rasminya sebagai Menteri Pengangkutan untuk mengiringi  Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin  yang merasmikan Kompleks Parkir Bertingkat 'Park N Ride' Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Ampang.

Setelah selesai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 375  tetamu dalam talian