18Januari2021

Agenda Daily

ramasamy

Ramasamy tak sesuai jadi Timbalan Ketua Menteri...

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng perlu melihat semula kesesuaian Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P. Ramasamy (gambar) untuk jawatan tersebut.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
idrisjusoh33

Kes Redzuan: Undian pilih dekan proses biasa

Amalan pengundian adalah satu proses biasa untuk memilih dekan bagi penggal akan datang selepas tempoh perkhidmatan mereka tamat.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
dataranjb

Cuti Jumaat: UMNO Johor pertahankan, MCA sebaliknya...

UMNO Johor akan mempertahankan langkah kerajaan negeri mengubah cuti mingguan kepada Jumaat, walaupun MCA negeri mahu Ahad dikembalikan sebagai hari cuti mingguan negeri.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
zahidmahkamah

Mahkamah Persekutuan kekalkan Zahid MP Bagan Datoh

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengekalkan kemenangan bagi kerusi Bagan Datoh di Perak apabila Mahkamah Persekutuan di Putrajaya hari ini menolak dua rayuan untuk membatalkan keputusan pilihan raya bagi kawasan Parlimen itu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
hisham200

Hishammuddin minta media, umum tidak adili Muhammad Rizalman

Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein meminta kes Pegawai Waran II Muhammad Rizalman Ismail yang didakwa melakukan pecah rumah dan serangan seksual di New Zealand tidak diadili di 'mahkamah media dan umum.'

Beliau berkata tindakan itu tidak adil kepada pegawai berkenaan dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 305  tetamu dalam talian