19Januari2021

Agenda Daily

Anwar terlewat halang Khalid tandatangani perjanjian air

Langkah Kajang yang digunakan oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menyingkirkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim daripada jawatan Menteri Besar kini mencetuskan persoalan baharu.

Pengendali portal Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin mendesak Abdul Khalid memberi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Apakah Akta Keharmonian Nasional Setanding Akta Hasutan?

Pada 14 Jun lepas, Pengerusi Jawatankuasa Penyediaan Memorandum Perpaduan Nasional Datuk Ibrahim Ali dipetik sebagai berkata Akta Hasutan 1948 masih diperlukan untuk mencegah insiden yang boleh mengancam keselamatan negara.

Sebelum itu, pada 10

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Mohd Hisham Abdul Rafar
sweden-azizulxx

Azizul sementara waktu bertugas di ibupejabat Tourism Malaysia

Azizul Raheem Awalluddin yang pulang ke Malaysia dari Sweden petang Selasa setelah menjalani tahanan tiga bulan di sana ,buat sementara waktu akan ditempatkan di bahagian sumber manusia di ibupejabat Tourism Malaysia.

Hal ini diberitahu oleh Ketua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
polis70

Menteri KDN, IGP dan 68 polis ke Ukraine malam ini

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi akan ke Kiev malam ini bagi mengetuai 68 anggota dan pegawai Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam misi MH17 yang dipercayai ditembak jatuh di timur Ukraine pada 17 Julai lalu.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
zainalabidinosman

Jabatan Peguam Negara jangan amalkan 'pendakwaan terpilih'

Jabatan Peguam Negara perlu berlaku adil ketika mengemukakan pendakwaan di mahkamah terhadap individu yang menimbulkan kekacauan... itu ingatan khas dari UMNO Pulau Pinang.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Agenda Daily
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 489  tetamu dalam talian