24Januari2021

Agenda Daily

Selangor hilang daripada cengkaman Pakatan Rakyat

Perkembangan berlaku dengan pantas dan tegang dalam krisis Menteri Besar Selangor apabila Pakatan Rakyat nampaknya hilang cengkaman ke atas negeri paling kaya di Malaysia.

Hari yang berlalu menyaksikan perang mulut dan 'serangan balas' daripada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan pengkritik daripada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Bernama

Kami akan terus sokong Khalid - Exco PAS Selangor

Exco PAS Selangor Sallehen Mukhyi berkata, beliau akan terus berkhidmat di bawah Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sabak Bernam ini memberitahu kepada The Star pada Isnin bahawa tidak ada sebab

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

RM50 juta untuk pilihanraya semula Selangor - SPR

Ini peringatan daripada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengenai jumlah wang rakyat yang terpaksa dibelanjakan andaikata ada pilihanraya semula di Selangor.

Jangan lepas ini dok bising kata SPR tak bagi peringatan... Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Gani Patail tolak lepas jawatan sebagai Peguam Negara

Berdepan pelbagai tohmahan dan digambarkan ‘tidur’ kerana didakwa tidak menjalankan tugas dan berat sebelah , Tan Sri Abdul Gani Patail menolak untuk melepaskan jawatannya selagi khidmat beliau diperlukan.

Sebaliknya, Peguam Negara itu berazam dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh QURNISHA HAMKA

Polis buru Kelvin Yip

Polis meminta orang ramai agar menyalurkan maklumat kepada polis bagi membantu mengenal pasti pemilik akaun Facebook menggunakan nama Kelvin Yip yang memaparkan kenyataan menyinggung sensitiviti umat Islam di negara ini, baru-baru ini.

Timbalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 541  tetamu dalam talian