31Mei2020

Agenda Daily

spr

Bukit Gelugor: 83.1 peratus keluar mengundi awal

Peratusan keluar mengundi pada pengundian awal pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Bukit Gelugor di empat saluran mengundi di Bukit Gelugor Rabu adalah 83.1 peratus, kata Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
telukintan-mahpasar

Mah kata kedudukan BN 45 peratus...

Jika semalam dalam sidang media selepas penamaan calon Datuk Mah Siew Keong yakin peluangnya untuk menang adalah 50-50.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
dap23xx

DAP jual temberang kata Dyana menang GST tangguh

Ketika PRK Sungai Limau, Kedah akhir tahun lalu, PAS menjadikan isu Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST)  untuk menakut-nakutkan pengundi atau penduduk kampung.

Kononnya harga roti canai dan teh tarik akan naik jika kerajaan laksanakan GST sedangkan kedai yang memperolehi hasil jualan di bawah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ahmadmaslanxxz

Politik baru DAP tidak adil - Ahmad Maslan

BN mengamalkan politik adil dalam mengetengahkan calon pilihanrayanya di mana parti memberi peluang kepada seseorang calon yang layak di tempatnya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
teluk-intan-menara

Peluang BN tawan Parlimen Teluk Intan cerah

Barisan Nasional (BN) mempunyai peluang cerah untuk menawan kembali Parlimen Teluk Intan sekaligus menepis dakwaan kononnya kawasan itu kubu pembangkang, kata Ketua Pergerakan Wanita UMNO Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 712  tetamu dalam talian