20Januari2021

Agenda Daily

kitsiang300

Dyana boleh menang jika mengundi Ahad : Kit Siang

Penasihat DAP, Lim Kit Siang berpendapat sekiranya pengundian pada hari Ahad, calon mereka Dyana Sofya Mohd Daud boleh menang kerana pengundi luar berpeluang balik mengundi pada PRK Teluk Intan, semalam.

Malah katanya, cukup hanya 400 pengundi luar di kerusi Parlimen Teluk Intan pulang untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
telukintan-spr

Teluk Intan: Ada pusat mengundi tutup awal

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memberitahu ada tempat mengundi yang akan ditutup seawal jam 4.00 petang esok, manakala ada yang jaraknya dari tempat perjumlahan undi sejauh satu jam setengah dari berkereta.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
telukintan-idris

Majoriti guru sokong kerajaan - Idris

Nikmat yang wujud di negara kini kerana mempunyai kerajaan yang baik sehingga mencapai pembangunan, ekonomi dan membina institusi pendidikan yang baik.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH
telukintan-shafie

Abaikan manifesto DAP - Shafie

Pengundi di kawasan Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan diminta mengabaikan manisfesto DAP kerana ianya merupakan janji yang tidak pernah ditepati sebagaimana janji pakatan pembangkang itu di Selangor.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH
ahmadmaslanxxz

PAS guna hudud untuk tarik undi sahaja

PAS hanya mewar-warkan pelaksanaan hukum hudud sebagai komoditi dan modal politik parti itu semata-mata.

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmd Maslan berkata PAS seharusnya berani bercakap perkara yang sama di semua tempat dan bukannya menggunakan isu hudud hanya untuk menarik undi di kalangan masyarakat Melayu semata-mata.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 619  tetamu dalam talian