15Januari2021

Agenda Daily

Rasuah: Azmin nafi dakwaan Chegubard

Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali menegaskan bahawa dirinya menentang amalan politik wang dan rasuah sekaligus kenyataannya itu menafikan dakwaan bahawa dirinya terlibat dengan amalan tersebut.

Menurut Azmin, beliau selesa untuk memberikan ruang kepada Jawatankuasa Pemilihan Parti dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh QURNISHA HAMKA
abdullah-sani-abdul-hamid

Pemilihan PKR: Siasat juga Khalid Ibrahim

Lembaga Disiplin PKR diminta turut menyiasat calon Timbalan Presiden, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bagi membuktikan parti itu berlaku adil kepada semua ahlinya, kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR, Abdullah Sani Abdul Hamid.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh QURNISHA HAMKA
paspotmalaysia

Pengecualian visa ke Amerika dapat dilaksanakan dalam 18 bulan - Zahid

Malaysia hanya memerlukan masa tidak sampai dua tahun atau 18 bulan untuk menyesuaikan sistem di Jabatan Imigresen dan menyelaraskan pelaksanaan jika diterima menyertai Program Pengecualian Visa Amerika Syarikat, kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
mah-angkatsumpah

Mah Siew Keong angkat sumpah jawatan...

Ahli Parlimen Teluk Intan Datuk Mah Siew Keong hari ini mengangkat sumpah jawatan di hadapan Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Roland Kiandee.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
ti-mahpczz

Taktik pembangkang... bila kalah, salah SPR

Ini memang perangai pembangkang, apabila mereka kalah maka 'pengadil' salah... dalam kes pilihanraya kecil Teluk Intan, Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) jadi mangsa.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 450  tetamu dalam talian