24Januari2021

Agenda Daily

Arab Saudi perlukan tenaga nuklear...

Arab Saudi tidak bergantung sepenuhnya kepada Amerika Syarikat sekiranya enggan bekerjasama berhubung potensi teknologi tenaga nuklear kerana bimbang ia berkembang di luar kawalan," kata Menteri Tenaga kerajaan itu, Khalid al-Falih, dalam satu wawancara.

"Jika AS tidak bersama kami, mereka akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh REUTERS

Facebook umum langkah tangani masalah kecurian data

Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Facebook, Mark Zuckerberg memberi jaminan untuk memperbaiki segala masalah yang melanda rangkaian media sosial itu, susulan skandal 'penggodaman' data peribadi jutaan penggunanya.
 
"Kami mempunyai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP

Putin terus berkuasa sehingga 2024...

Vladimir Putin menerima mandat untuk mentadbir Rusia selama enam tahun lagi selepas menang besar dalam pilihan raya Presiden, namun, setakat ini hanya sekutu-sekutu rapatnya mengucapkan tahniah kepada beliau ketika hubungan Moscow dan Barat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP

Pagar berduri halang pelarian Rohingya pulang

Myanmar memperkukuh kawalan sempadannya dengan memasang pagar, menempatkan tentera dan memasang periuk api bagi menghalang pelarian Rohingya pulang ke negara itu.

Pagar kawat berduri itu yang ditanam dalam konkrit diselang seli dengan kubu dan pos

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AGENSI

Indonesia mulakan tindakan tegas hapus 'fakenews'

Indonesia berusaha menangkis gelombang berita palsu dan ucapan kebencian di media sosial menjelang pilihan raya Presiden tahun depan.

Tindakan tersebut dilakukan berikutan wujud kebimbangan berita palsu boleh mencetuskan pergaduhan antara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 533  tetamu dalam talian