04Julai2020

Agenda Daily

Virus H3N2 ragut nyawa 37 kanak-kanak di Amerika

Wabak demam selesema kini merebak di Ame­rika Syarikat (AS), membunuh sekurang-kurangnya 37 kanak-kanak dan mengakibatkan paling ramai penduduknya mendapatkan rawatan sejak AS dilanda pandemik ‘selesema babi’ pada 2009, kata beberapa pegawai kelmarin.

Pada tahun ini, virus selesema yang kerap

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP

'Kita hidup dalam era berita palsu' - PM Britain

Kerajaan Britain akan menubuhkan sebuah unit baharu bagi meningkatkan usaha menangani penyebaran berita palsu dan menghalang kempen penyaluran maklumat tidak betul oleh negara lain.

Perdana Menteri Britain, Theresa May sebelum ini menuduh Rusia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh REUTERS

Ketua etnik Rohingya dibunuh di kem pelarian

Penyerang membunuh wakil Rohingya di sebuah kem pelarian Bangladesh, kematian kedua dalam tempoh tiga hari ketika ketegangan memuncak berhubung rancangan menghantar pulang kira-kira 750,000 pelarian ke Myanmar.

Sumber berkata, lelaki yang maut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP

Militan Filipina rompak berpuluh juta dolar dari Marawi

Pemberontak Islam merompak wang tunai, emas dan barang kemas bernilai berpuluh-puluh juta dolar semasa mereka menawan Bandar Marawi di Pulau Mindanao, selatan Filipina pada tahun lalu.

‘Harta karun’ itu digunakan oleh salah seorang ketua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh REUTERS

Tuntutan Demokrat punca kerajaan AS lumpuh - Trump

Kerajaan Amerika Syarikat (AS) ditutup secara rasmi kelmarin pada ulang tahun pertama pentadbiran Presiden Donald Trump selepas wakil-wakil rakyat gagal bersetuju untuk melanjutkan belanjawan negara.

Kegagalan itu mengakibatkan kerajaan AS tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 491  tetamu dalam talian