27Februari2021

Agenda Daily

Robot mula ganti tugas kakitangan bank

Pihak pengurusan Bank St. Galler Kantonal (SGKB) di Switzerland melakukan satu transformasi dengan menggantikan tugas tujuh orang pekerjanya dengan lima unit robot yang dikatakan boleh membantu mempercepatkan aliran kerja dengan lebih efektif.

Pengurus besar SGKB, Felix Buschor berkata, projek

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tahanan Amerika di Korea Utara mungkin dibebaskan

Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump pada Khamis membayangkan kemungkinan tiga tahanan warga Amerika di Korea Utara dibebaskan, lapor agensi berita Korea Selatan Yonhap.

"Seperti yang semua orang tahu, pentadbiran sebelum ini sudah lama

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Polis tutup laman web ‘dalang’ serangan siber

Satu operasi dike­tuai pihak berkuasa Britain dan Belanda berjaya menutup sebuah laman web yang digunakan untuk melancarkan lebih empat juta serangan siber di seluruh dunia termasuk menyasarkan institusi perbankan, kata Agensi Jenayah Nasional

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP

Era baru untuk keamanan...

Korea Utara memuji sidang kemuncaknya dengan Korea Selatan sebagai ‘pertemuan bersejarah’ yang membuka laluan kepada satu era baharu selepas kedua-dua pemimpin berkenaan berikrar memperjuangkan perlucutan senjata nuklear dan keamanan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AFP

Rombakan Kabinet Singapura...

Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong mengumumkan beberapa rombalan dalam kabinet yang antara lain menyaksikan persaraan tiga orang menteri.

Tiga menteri yang akan berundur ialah Lim Hng Kiang (Menteri Perdagangan dan Perindustrian), Lim Swee

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 306  tetamu dalam talian