17Januari2021

Agenda Daily

Rafizi menang lebih banyak cabang di Johor

KOMENTAR Pemilihan Keadilan 2018 minggu kedua telah berakhir dengan berlangsungnya pengundian bagi negeri Johor semalam. Pengundian yang menggunakan sistem E-Undi berjalan lancar di semua kawasan Parlimen (Cabang) dengan lebih 8,000 anggota telah menunaikan tanggungjawab masing-masing.

Jumlah ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SYUKRI RAZAB

Harapan milenial terhadap UMNO

Pada 28 hingga 30 September akan berlangsungnya Perhimpunan Agung UMNO yang merupakan perhimpunan pertama parti tersebut setelah tewas semasa Pilihanraya Umum ke-14 pada bulan Mei lalu.

Perhimpunan Agung UMNO kali ini merupakan perhimpunan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Keracunan arak: 95 kes, 40 kematian

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ingin memaklumkan perkembangan terkini berkaitan kejadian keracunan metanol di Malaysia. Untuk makluman bermula dari 15 September sehingga 27 September 2018 jam 12.00 tengahari, KKM telah menerima sejumlah 95

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ucapan Tengku Razaleigh Hamzah rasmi Mesyuarat ADAB

Saya bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana dengan limpah perkenanNya saya dapat bersama dengan satu-satunya kumpulan berpengaruh untuk membantu mencorak maruah serta hala tuju moral bangsa Melayu. Pencorakan maruah ini penting agar kita tidak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh TENGKU RAZALEIGH HAMZAH

Pemuda UMNO cabar menteri agama perjelas bukti

Saya berulang kali mendengar kenyataan menerusi video oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa dimana beliau memperkatakan tentang dakwah yang disampaikan oleh pendakwah terkenal, Dr Zakir Naik( DZN)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAYED AMIR MUZAKKIR
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 286  tetamu dalam talian