17Januari2021

Agenda Daily

Pasca PAU 2018: UMNO tetap bersinar

Perhimpunan Agung UMNO 2018 sudahpun melabuhkan tirainya pada 30 September 2018 yang lalu. Siapa sangka PAU 2018 kali ini mencipta sejarah baharu di mana menyaksikan perwakilan dari sayap-sayap UMNO bersidang sebagai parti pembangkang.   Biarpun begitu, sambutan bagi perhimpunan kali ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dhia Hani

Kenyataan media SUA Mujahid isu temubual dengan The Star

Berhubung laporan akhbar The Star yang bertajuk 'No More Moral Policing' serta versi online 'No more night khalwat raids or intrusion into Muslims private lives says Mujahid' 
 
Ingin saya tegaskan bahawa tiada langsung dalam temubual

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Najib terus dizalimi... seperti tidak pernah berjasa pada negara

Hari ini jam 10 pagi Datuk Seri Najib Razak dipanggil lagi oleh Bahagian Siasatan Jenayah Komersial untuk memberi keterangan atas pertuduhan AMLA.

Begitu dasyat sekali mereka mahu mendera bekas Perdana Menteri ke 6 ini. Mereka masih gagal untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Mohd Puad Zarkashi

Peguam kanan pertikai guna OSA lantik Sulaiman, Gopal Sri Ram

Seorang peguam kanan apa rahsia di sebalik pelantikan Datuk Seri Gopal Sri Ram dan Datuk Sulaiman Abdullah sebagai pendakwa raya dalam perbicaraan Datuk Seri Najib Razak, berkata ia adalah salah untuk menggunakan Akta Rahsia Rasmi (OSA).

“Tiada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Harga rumah tak turun walaupun bahan mentah dikecuali SST

Sebelum dan apabila cukai SST dilaksanakan, Lim Guan Eng telah beberapa kali berjanji bahawa harga rumah akan turun melalui SST kerana bahan mentah untuk pembinaan rumah seperti pasir, batu-bata dan simen akan dikecualikan dari cukai SST.

Apabila

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh FB Najib Razak
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 279  tetamu dalam talian