18Januari2021

Agenda Daily

Bukan Melayu mudah lupa tapi Mahathir yang mudah lupa

Kita sedia maklum Tun Mahathir tidak ada kena mengena lagi dengan parti UMNO. Tetapi dalam sebuah wawancara iaitu Bicara Minda bersama Perdana Menteri, Tun Mahathir tanpa segan silunya Tun Mahathir memaklumkan bahawa ‘UMNO sudah tiada’. Apa haknya untuk mengeluarkan kenyataan seperti itu? Sedangkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dhia Hani

Banyak lagi tangkapan kepada pemimpin pembangkang akan dibuat...

Pada bulan Oktober 1987, di bawah pemerintahan Perdana Menteri yang sama iaitu Dr Mahathir, seramai 106 pemimpin politik pembangkang telah ditangkap dan disumbat ke dalam penjara di bawah ISA.

31 tahun kemudian pada hari ini perkara yang sama

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ISHAM JALIL

Tindakan dakwa Zahid untuk malukan pemimpin rakyat - MP UMNO

Tindakan kerajaan mendakwa Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pada Jumaat ini bertujuan untuk memalukan seorang pemimpin yang sentiasa berjuang untuk rakyat.

2. Tindakan ini adalah salah satu strategi untuk memaparkan Dr Zahid sebagai seorang&nbsp

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

NGO media kecam serangan peribadi ke atas wartawan Utusan

Gerakan Media Merdeka (Geramm) mengecam tindakan pegawai khas kepada seorang menteri yang secara tidak langsung telah menyebabkan berlaku 'cyber bully' ke atas seorang wartawan Utusan Malaysia Khamis.

Geramm tegas dengan pendirian bahawa pertikaian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hala tuju akhir perdagangan sawit Malaysia

Pada 11 November 2018Perdana Menteri YAB Tun Dr Mahathir telah mengeluarkan kenyataan hangat berkaitan hala tuju perladangan kelapa sawit Malaysia. Jika diamati dengan teliti, kenyataan Perdana  Menteri bukanlah merujuk kepada penutupan semua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ABDULLAH THAWAB BIN KASSIM
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 333  tetamu dalam talian