29November2020

Agenda Daily

Kenapa Richard beri nasihat kepada Shafie ? - Tun Hamid

Saya tidak akan berhujah sama ada menyokong atau menentang pelantikan Richard. Saya lebih suka menyerahkannya kepada Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman dan proses yang berikutnya.

Bagaimanapun, kepada mereka yang memuji melangit mengenai kesesuaian Richard, saya hanya ingin menarik perhatian mereka

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Tun Abdul Hamid Mohamad

Air percuma di Johor hanya retorik PH

Kerajaan negeri Johor dibawah pentadbiran Menteri Besar, Datuk Osman Sapian telah mengumumkan pemberian air percuma kepada rakyat Johor. Yakni pemberian faedah sebanyak 10 meter padu percuma kepada 395,000 ribu rakyat Johor.

Tidak dinafikan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dhia Hani

FGV perjelaskan tuduhan tidak benar NGO ANAK

FGV Holdings Bhd menjelaskan kenyataan yang dikeluarkan oleh Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK), sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang mewakili peneroka Felda, sebagai tidak benar dan telah menyebabkan kekeliruan.

Dalam video yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan perlu perkasakan pembekal bumiputera - Datuk Faiza

Syarikat Faiza Sdn Bhd berharap kerajaan mengkaji semula caj terhadap barangan keluaran syarikat bumiputera yang dibekalkan ke pasar raya, kata pengasasnya, Datuk Faiza Bawumi Sayed Ahmad.

Katanya kajian itu perlu bagi mengurangkan beban pembekal

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sekolah Tahfiz, iktiraf UEC dan peningkatan harga barang...

Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Permatang Pauh secara kolektifnya menyokong penuh Dasar Tahfiz Negara yang dilihat lebih membantu sekolah-sekolah Tahfiz di seluruh negara, justeru kita mendesak kerajaan persekutuan hari ini yang ditadbir oleh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 314  tetamu dalam talian