28Februari2021

Agenda Daily

Bantahan PEMBERHENTIAN KERJA Kakitangan TV3

Kesatuan Sekerja Kakitangan TV3 KSKSTMB dan Kesatuan Eksekutif TV3 KESTMB membantah perlaksanaan pemberhentian 190 pekerja teknikal Jbt Eng dan Props serta proses MSS secara paksa seramai 43 orang kepada Jabatan Berita dan Perkhidmatan Pengurusan.

Ia melanggar Perjanjian Bersama kedua-dua Union

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kenyataan akhbar Hishamuddin Rais

Saya Hishamuddin Rais pada 20 November 2018 jam 8.30 malam telah dihalang dari menyampaikan kuliah perbincangan bertajuk politik kontemporari hari ini di Malaysia, kuliah ini disusun dan diatur oleh pelajar dan pensyarah di Universiti Kebangsaan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Malaysia bawa balik dana 1MDB - Mahathir

Wang yang dicuri dari dana 1Malaysia Development Bhd (1MDB) sebanyak US$4.3 bilion akan dibawa balik ke Malaysia walaupun mungkin tidak kesemuannya, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.

“DOJ (Jabatan Keadilan Amerika Syarikat)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Harga sawit jatuh sepatutnya minyak masak turun harga...

Kerajaan perlu memulakan perbincangan dengan pengusaha dan kilang bagi menurunkan harga jualan minyak masak berikutan kejatuhan harga minyak sawit, kata Datuk Seri Mohamad Hassan.

Timbalan presiden UMNO itu tertanya mengapa kerajaan tidak mahu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

IPIC yang berhutang dengan 1MDB - Najib

Datuk Seri Najib Razak berkata penyelesaian IPIC dengan 1MDB yang tidak didedahkan kepada umum menunjukkan firma berpengkalan di Abu Dhabi itu sepatutnya akan membayar dana yang didakwa hilang menjelang tahun 2020.

"Ini ialah kerana IPIC yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 327  tetamu dalam talian