17Januari2021

Agenda Daily

Bukan luar biasa berlaku pergeseran pilih calon

Menteri Besar Perak Dato Seri Dr.Zambry Abd Kadir tidak menganggap ia sesuatu yang luar biasa apabila terdapat tanda-tanda berlaku permasalahan pada BN negeri dalam  hal pemilihan calon yang bakal bertanding pada PRU ke14 seperti dilaporkan.

Kerana bagi beliau, yang juga Pengerusi BN negeri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Kerajaan BN bantu semua termasuk kawasan pembangkang

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir menegaskan kerajaan BN tidak pernah lupa membantu rakyat di kawasan Parlimen Parit Buntar walaupun kawasan itu dikuasai pembangkang.

Katanya, sebagaimana yang diamalkan BN tugas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Anak muda perlu pertahankan persilatan Melayu

Generasi muda terus pertahan  dan mengembangkan ilmu persilatan Melayu dipersada dunia kerana ia melambangkan warisan besar negara, kata Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.

 Beliau amat berbangga kerana meskipun dalam era

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

BN lipat ganda usaha rampas Parlimen Seremban

Barisan Nasional (BN) mempergiatkan usaha untuk merampas kerusi Parlimen Seremban daripada DAP pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), kata Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Ir Dr Wee Ka Siong.

Katanya kerjasama mantap antara parti komponen BN di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Perak perketat akses ke Royal Belum

Kerajaan negeri Perak memberi jaminan Hutan Simpan Negeri Perak atau Royal Belum yang terletak di Gerik akan sentiasa dikawal ketat bagi mengelak khazanah alam berusia lebih 130 juta tahun itu dimusnahkan.

Sehubungan itu, Menteri Besar Datuk Seri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 456  tetamu dalam talian