23Januari2021

Agenda Daily

Beberapa berita palsu dikesan menjelang penamaan calon

Beberapa berita palsu yang tular di media sosial menjelang hari penamaan calon pilihan raya umum ke-14 pada 28 April ini, bertujuan mempengaruhi emosi masyarakat.

Ketua Pemuda MCA Kebangsaan Datuk Chong Sin Woon berkata mesej yang mula tersebar sejak minggu lepas itu, antara lain, kononnya tentang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Orang Melayu akan beri sokongan pada pada BN - Khairy

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin memberi jaminan bahawa tidak akan berlaku 'Tsunami Melayu' lagi pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) seperti yang didakwa sesetengah pihak.
 
Sebaliknya ujar beliau, masyarakat Melayu akan memberi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Semua Exco Perak pulangkan kereta rasmi selepas DUN dibubar

Semua anggota Exco kerajaan negeri Perak telah memulangkan kereta rasmi mereka selepas Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak dibubarkan Isnin lalu.

Menurut Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Datuk Seri Abdul Puhat Mat Nayan  pihaknya telahpun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Ulangi tuduhan lapuk... pembangkang muflis idea

Pakatan Harapan (PH) Perak sudah `muflis ' idea  kerana masih mengulangi tuduhan dan perkara sama yang telahpun dijawab di dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) sepanjang tahun.

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir berkata, PH

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tiada bukti 1MDB rugi US$3.657 bilion - Mahkamah Tinggi

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memutuskan tiada bukti yang menunjukkan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) menanggung kerugian berjumlah US$3.657 bilion dan tiada bukti dakwaan berlakunya salah laku oleh anggota lembaga pengarah syarikat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 253  tetamu dalam talian