23Januari2021

Agenda Daily

Kekuatan 'calon lama' bertanding semula...

Jolokan 'calon kitar semula' tidak seharusya diberikan kepada calon-calon lama yang pernah bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) sebelum ini dan dinamakan semula untuk PRU tahun ini kerana ia merupakan amalan biasa bagi parti Barisan Nasional (BN) mahupun gabungan parti pembangkang.

Penganalisis

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tanjung Malim bakal jadi bandar belia

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir menegaskan Barisan Nasional (BN) tidak pernah memungkiri janji yang dibuat kepada rakyat  di negeri ini.

Menurutnya dalam manifesto BN Perak yang dilancarkan sebelum ini ada menjanjikan usaha

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Zulhasnan berdepan calon PAS, PKR di Parlimen Setiawangsa

Calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Setiawangsa, Tan Sri Zulhasnan Rafique menghadapi tentangan dua pencabar, masing-masing daripada PKR dan PAS pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) ini.

Zulhasnan, 63, yang dicalonkan semula oleh BN

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tidak ada calon menang percuma di Perak

Hampir kesemua kerusi yang yang dipertandingkan dalam Pilihanraya Umum Ke-14 (PRU14) sama ada di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) mahupun Parlimen di Perak menyaksikan pertandingan tiga penjuru di antara Barisan Nasional (BN) , Pakatan Harapan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Lima ramuan BN rampas semula parlimen Ipoh Timur

Calon Barisan Nasional bagi Parlimen Ipoh Timur mempunyai ramuan berkesan bagi merampas kembali kawasan berkenaan dari genggaman pembangkang berasaskan lima agenda penting yang telah digariskan.

Kathleen Wong Mei Yin atau Kat Wong, merupakan juga

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 295  tetamu dalam talian