23Januari2021

Agenda Daily

Mahathir tidak pernah ziarah kubur bapa saya - Hishammuddin

Ikhlaskan Tun Mahathir Mohamad ketika menziarahi kubur bekas pemimpin tertinggi PAS beberapa hari menjelang hari pengundian sedangkan pusara pemimpin awal UMNO yang banyak berjasa tidak pernah diziarahinya.

Itu persoalan yang dibangkitkan oleh Naib Presiden UMNO Datuk Seri Hishammuddin Tun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Husni berang... BN Tambun kena fitnah dengan calon PKR

Calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Tambun Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah menafikan dakwaan bahawa  BN Tambun telah mengadakan ucapan politik di sebuah sekolah jenis kebangsaan Cina (SJKC) di Tanah Hitam pada 29 April lalu.

Husni

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Ini rahsia Zambry mampu harungi jadual padat berkempen

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir mendedah “rahsia” kemampuan sebenarnya dalam mengharungi jadual tugas yang padat dan ketat melawat kawasan bertemu rakyat  di negeri ini dalam tempoh musim PRU 14 ini.

Katanya, paling penting

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

BN menang penduduk Gopeng dapat projek tebatan banjir

Seramai 9,200 penduduk dalam zon Batu Gajah dan Parlimen Gopeng diminta memastikan kemenangan BN pada PRU 14 ini bagi membolehkan projek fasa kedua tebatan banjir berskala besar di kawasan parlimen itu diteruskan tanpa halangan.

Calon BN bagi DUN

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pengundi tolak politik maki hamun di Teluk Intan

Pengerusi DAP negeri yang juga calon pembangkang bagi parlimen Teluk Intan masih terus dengan sikap memaki hamun pemimpin kerajaan dalam ceramah anjuran pembangkang.

Tetapi tanpa beliau sedar perbuatan biadap begitu mengundang rasa tidak senang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 341  tetamu dalam talian