07Ogos2020

Agenda Daily

Ini semua salah faham - kata Ahli Parlimen didakwa cabul pelajar

Rasanya ramai sudah tahu siapa Ahli Parlimen dari Perlis yang dikaitkan dalam kes mencabul seorang pelajar perempuan berusia 15 tahun.
 
Ia sudah disebar meluas sekalipun dari etika penulisan berita nama orang dalam kes seperti ini tidak boleh disebut hingga dia didakwa atau sedia buat kenyataan.
 
Perlis bukannya besar.Ada tiga kawasan Parlimen – Kangar,Arau dan Padang Besar sahaja.Ahli Parlimen itu pula disebut sebagai bekas Menteri.
 
Kes itu didakwa berlaku pada 20 Oktober lalu dan ia menjadi hangat bila timbul dakwaan konon ada usaha untuk tutup kes itu.
 
Keluarga pelajar itu sendiri dikatakan sudah tarik balik laporan polis yang dibuat.
 
Ketua Polis negeri, Senior Asisten Komisioner Noor Mushar Mohd. dilaporkan berkata, pihaknya menafikan dakwaan pihak tertentu bahawa kes tersebut telah ditutup.
 
Polis dijangka  akan ambil keterangan dari Ahli Parlimen berkenaan esok Selasa.
 
Sementara itu Ahli Parlimen berkenaan yang dihubungi wartawan dakwa isu dia dituduh mencabul itu timbul kerana salah faham.
 
Katanya dia langsung tidak mempunyai niat menyentuh pelajar itu.
 
Menurutnya dia sudah lama mengenali keluarganya yang telah bertindak membuat laporan polis selepas itu.
 
“Ini semua salah faham sahaja antara mereka. Sewaktu kejadian yang kononnya didakwa cabul itu bukan berlaku di tempat yang sunyi tetapi di kawasan khalayak ramai.
 
“Saya tidak mahu panjangkan perkara ini kerana kasihan kepada pelajar itu dan dia ada masa hadapan yang cerah," katanya.
 
Difahamkan ikut laporan polis yang dibuat kejadian yang melibatkan pelajar dari Arau berlaku selepas Ahli Parlimen itu melihat dia buat persembahan dengan sebuah band di Stadium Syed Putra.
 
Gurunya telah memberitahu Ahli Parlimen itu ingin bertemu dengannya.
 
Dia kemudian pergi ke kereta Ahli Parlimen itu yang tawarnya untuk buat persembahan di Kuala Lumpur.
 
 Dakwanya Ahli Parlimen itu telah memegang tangannya dan urut bahunya.

Dia terus lari keluar dari kereta itu. – 29/10/2018
 
PERINGATAN: AgendaDaily tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1483  tetamu dalam talian