03Ogos2020

Agenda Daily

Lagi kes edar risalah Bible…empat warga Finland ditahan di Langkawi

Sekalipun hal ini sudah menjadi isu yang cetus kebimbangan ramai namun kegiatan menyebar risalah Bible nampaknya semakin menjadi jadi.
 
Sebelum ini riuh kisah perbuatan ini dilakukan oleh invidu warga tempatan di luar kawasan sekolah di Bukit Mertajam,Pulau Pinang.
 
Dalam pada itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Sultan Selangor arah papan tanda jalan Bahasa Cina ditanggalkan...

Semua papan tanda jalan di Shah Alam yang mempunyai tulisan Cina ditanggalkan dan digantikan dengan papan tanda satu bahasa sahaja iaitu Bahasa Melayu.
 
Titah arahan ini dikeluarkan oleh Sultan Selangor pada Isnin.
 
Menurut titah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

‘Jangan main main’ Zahid dan Haji Hadi ingatkan kerajaan PH pasal ICERD…

Dataran Pekan Kampung Gajah di Pasir Salak pada Sabtu malam bergema dengan paduan suara amaran keras pimpinan UMNO dan PAS agar jangan sesekali kerajaan ambil langkah meratifikasikan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Waytha Moorthy mungkin lupa Dr Mahathir perintah Malaysia selama 22 tahun…

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator P. Waytha Moorthy nampak relaks saja ketika menghadiri sidang Parlimen pada pagi Isnin sedangkan di sana sini desakan makin memuncak agar kerajaan Pakatan Harapan memecat beliau ekoran penyebaran klip

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Pemenggal kepala tebusan antara lapan suspek kumpulan pengganas ditahan - KPN

Seorang warga Filipina yang dipercayai terlibat memenggal kepala tebusan Kumpulan Abu Sayyaf merupakan antara lapan ditahan polis di Sabah dan Putrajaya dalam beberapa serbuan antara 30 Okt dan 12 Nov lalu.
 
Ketua Polis Negara Tan Sri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Hampir mustahil untuk laksanakan ICERD - Tun Mahathir

 
Tun Dr Mahathir Mohamad berkata pelaksanaan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) akan melibatkan pindaan Perlembagaan Persekutuan, dan perkara ini hampir mustahil untuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

‘Perang besar’ di Rantau…

Seperti diduga…satu pilihanraya kecil (PRK} perlu diadakan di kerusi Dewan Undangan Negeri Rantau,Negeri Sembilan dalam masa terdekat.
 
Ini bila pada Jumaat Mahkamah Tinggi di Seremban memutuskan kemenangan tanpa bertanding bekas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 343  tetamu dalam talian