24Januari2021

Agenda Daily

APA SUDAH JADI PADA KUMPULAN HARTANAH SELANGOR BERHAD(KHSB)?

 

Saya mengucapkan tahniah kepada Kerajaan Selangor pimpinan Dato Seri Mohd Khir Toyo kerana berjaya membawa Selangor mencapai taraf negeri maju yang pertama diantara negeri-negeri lain di Malaysia. Sudah selayaknya Selangor menjadi contoh kepada negeri-negeri lain.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

SURAT KEPADA ANAK SAYA YANG BELAJAR DI SEBUAH SEKOLAH BERASRAMA PENUH

Surat ini ditujukan bukan sahaja kepada anak saya Muhammad Firdaus yang sedang belajar di Tingkatan Lima di Sekolah Alam Shah, Putrajaya malah kepada semua pelajar-pelajar Sekolah Berasrama Penuh ( SBP) di seluruh tanah air.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MENYANJUNG TINGGI DAN MENGHARGAI JASA IBU DAN BAPA

Sejajar dengan Hari Ibu dan Hari Bapa baru-baru berlalu izinkan saya minggu ini memberikan penghargaan kepada kedua ibubapa saya.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MY ADVICE TO THAILAND : YOU CANNOT HAVE THE CAKE AND EAT IT

I attended the recent meeting of the Indonesia Malaysia Thailand- Growth Triangle (IMT-GT) at Batam, The Province of Rhiau Archilelago, Indonesia a couple of days ago. One of the points raised was the issue of Halal Hub brought up aggressively by the Thai delegates to the IMT-GT Joint Business Council (JBC). It is clear that Thailand is poised strongly to tap the world Islamic market of around 1.7 billion Muslims in 2003 and taking an average increase of 2 % yearly will be about 1.8 billion Muslims all over the world in 2005.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

DARI HAL KIASU DAN MASA DEPAN ORANG MELAYU...

Sekarang ini kita sedang menyambut Bulan Kemerdekaan Malaysia yang ke 48. Tapi sejauh manakah generasi muda dan kita semua ahli masyarakat Melayu benar-benar peka dan memahami mengenai erti sebenar sambutan kemerdekaan yang kita sambut saban tahun ini ?

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1018  tetamu dalam talian